Over Schotte

ONS BEDRIJF

Schotte werd in 1930 opgericht als Firma W. Schotte, Aannemers van sloopwerken en handel in bruikbare materialen. Na de oorlog ontwikkelde het bedrijf zich snel omdat veel restanten uit de oorlog moesten worden gesloopt. De handel in bruikbaar ijzer zoals balken, platen en buizen domineerde het bedrijf.

Vanaf 1970 kwam het accent te liggen op grotere sloopprojecten. Schotte voerde in die jaren diverse complexe en toonaangevende industriële projecten uit, niet alleen in Nederland en België, maar wereldwijd. Hierdoor ontwikkelde Schotte zich tot een sloopbedrijf van formaat.

Inmiddels is Schotte een gerenommeerd, modern en volledig gecertifieerd bedrijf dat voldoet aan alle hedendaagse eisen voor sloop, ontmanteling en/of demontage van industriële en civiele bouwwerken.

 MMK HR

Missie

Schotte is een solide en integere dienstverlener en werkgever op het gebied van het slopen, ontmantelen en/of demonteren van industriële en civiele bouwwerken. Dit doen wij op een klantgerichte en vooruitstrevende wijze, waarbij we streven naar duurzame relaties met onze opdrachtgevers en medewerkers. Wij zien vakmanschap en het leveren van kwaliteit als een persoonlijke overtuiging. Daarom bieden we onze medewerkers kansen om zich te ontwikkelen en de ruimte om ondernemend te zijn.

Visie

Wij doen voortdurend ons best om onze opdrachtgevers optimaal van dienst te zijn en aan hun wensen tegemoet te komen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het bieden van hoogwaardige service en kwaliteit tegen een concurrerende prijs zijn onze uitgangspunten. Door innovatief te blijven denken en handelen, halen we steeds meer opbrengsten uit onze projecten. Schotte stimuleert hergebruik. Dat spaart het milieu en het levert onze opdrachtgevers geld op.

EPZBrssl000 HR

Aanpak

Schotte heeft service, kwaliteit, veiligheid en milieu hoog in het vaandel staan. Wij zorgen ervoor dat wij onze opdrachtgevers voortdurend optimaal van dienst zijn en aan hun wensen tegemoet komen. Elk project wordt efficiënt en met zorgvuldigheid uitgevoerd aan de hand van een vooraf opgesteld plan van aanpak.

Het plan van aanpak bevat een gedetailleerde werkomschrijving, aangevuld met een risicoanalyse, een omschrijving van de werkmethode, een projectplanning, tekeningen, te gebruiken materialen, plus een overzicht van eventuele onderaannemers. Indien van toepassing stellen we een bodemsaneringswerkplan op. Het werkplan is op de slooplocatie aanwezig bij de uitvoerder. Ook krijgt de opdrachtgever het werkplan. Zo kan de opdrachtgever het sloopwerk van Schotte tot in detail volgen.

Ervaren projectleiders begeleiden elk project intensief. Bij een project inclusief bodemsaneringsproject valt de begeleiding onder de HVK’er (Hoger Veiligheids Kundige).

Dankzij de transparantie die Schotte biedt in het plan van aanpak, plus de jarenlange ervaring in sloopwerken, de vakbekwaamheid en gedrevenheid van onze medewerkers, levert Schotte een totaaloplossing aan haar opdrachtgevers. Kwaliteit en zorgvuldigheid zijn daarin de uitgangspunten.

Branches

Schotte is een gerenommeerd en modern sloopbedrijf. Als specialist in sloop-, ontmantelings-, demontage- en milieutechnische werkzaamheden bieden wij wereldwijd turnkey oplossingen in:

  • Chemische- en petrochemische installaties
  • Energiecentrales
  • Farmacie
  • Luchtvaart
  • Voedings- en levensmiddelenindustrie
  • Tank-, op- en overslag bedrijven
  • Ziekenhuizen en zorginstellingen
  • Woonobjecten

Bekijk onze certificeringen

Door de jarenlange ervaring is Schotte bekend in vrijwel alle branches.

Schotte kent bijna elk productieproces in de industriële sector. Of het nu gaat om raffinaderijen, chemische installaties, staalfabrieken, voedingsmiddelen fabrieken, energiecentrales, luchtvaart, of om afzonderlijke tanks, ketels, colonnes, fornuizen, turbines, reactoren, constructies, schoorstenen, gebouwen of fundaties.

Ook de civiele branche heeft voor Schotte geen geheimen. In de loop van de jaren voerde Schotte voor vele bedrijven, woonobjecten, ziekenhuizen en zorginstellingen zowel zeer grote complexe als kleinere opdrachten en projecten uit.

Onderdeel van de MSO Group

Elkaar versterken daar draait het om binnen de MSO Group. Meuva, Schotte en Oranje bundelen kennis en materieel om u als opdrachtgever een complete oplossing te kunnen bieden. Door onze krachten te bundelen in kennis, ervaring en dienstverlening ontzorgen wij opdrachtgevers volledig in het slopen tot het bouwrijp maken van locaties in de industriële en civiele sector. We dragen proactief bij aan een circulaire economie door te investeren in technologie en innovatie, en zo steeds meer vrijkomende sloopmaterialen hoogwaardig terug te brengen in de keten.