Recycling

Met wat je sloopt, kun je weer bouwen. Dáár draait het om bij duurzaam ondernemen. Schotte maakt hoogwaardig hergebruik van sloop- en restmateriaal tot onderdeel van haar missie. Die materialen vormen samen onze grondstoffenbank. En niet zonder resultaat! Inmiddels lopen we daarmee in Nederland voorop, gespecialiseerd én gecertificeerd.

We scheiden vrijkomende materialen al bij de bron. Het merendeel bewerken wij vervolgens ter plaatse of op onze recyclinglocatie in Rotterdam tot secundaire grond- of bouwstof. We houden het hele proces in eigen hand en waarborgen zo de kwaliteit.

 MMK

Wereld aan materialen

Een wereld aan materialen komt in aanmerking voor hoogwaardig hergebruik. Betonpuin krijgt een nieuw leven als betongranulaat en secundaire grondstof voor nieuw beton. Hout krijgt een nieuwe toepassing als spaanplaat. Ook materialen als kalkzandsteen, ferro’s, glas, dakbitumen en pvc lenen zich uitstekend voor hergebruik.

Slimme technieken

Onze eigen breekinstallatie verwerkt beton- en mengpuin tot granulaten in diverse gradaties, waar mogelijk al op locatie. Zo besparen we transportkosten én CO² uitstoot. Vaak kan het granulaat zelfs ter plaatse of in de directe omgeving worden toegepast.

Naar de 100 procent

De grenzen van hoogwaardig hergebruik zijn nog niet zijn bereikt. Daarom speuren we altijd naar innovatieve manieren om onze grondstoffenbank uit te breiden. Om recycling verder te optimaliseren en nieuwe materialen terug te brengen in de bouwketen. Ons doel is om via de grondstoffenbank uiteindelijk 100 procent van alle vrijkomende materialen te hergebruiken.

Meer informatie?

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen met al uw vragen over recycling met Schotte.

 MMK HR